SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Suestra's BLOG

1 April 2011 begon Suestra als EU-regionaal netwerk op LinkedIn, ondersteund door deze website en het twitter account Suestra_tweet. Inmiddels is Suestra's netwerk op LinkedIn gestaag groeiend, terwijl de Duitse evenknie XING een eerste aanloop maakt. Verder zijn de Social Media kanalen YouTube, Strava, Pinterest en Instagram toegevoegd en vinden steeds meer volgers. Voor de actuele statistieken zie Over Suestra.

De groei van Suestra op LinkedIn 

Het netwerk van Suestra op LinkedIn is niet zonder  slag of stoot gegroeid. Minder dan 10% van de mensen die aan zijn gesloten bij het LinkedIn netwerk Suestra hebben zich zelf aangemeld. Om tot de momenteel ruim 6.700 connecties te komen zijn er in de afgelopen 6 jaar 20.000 (!) uitnodigingen verstuurd. Slechts 3 van de 10 mensen blijkt een uitnodiging van een onbekende te accepteren. Schijnbaar heeft men vrees het eigen netwerk te delen en zien slechts weinig mensen de voordelen van verbeterde toegang tot personen en daarmee bedrijven in de Limburgse EU-regio die Suestra biedt. Het gestaag groeiend aantal leden zal dat argument steeds kleiner maken en daarom zullen de uitnodigingen van Suestra steeds makkelijker worden geaccepteerd. 

 

 


 

Veel nieuws van Suestra op LinkedIn

Suestra deelt op LinkedIn veelvuldig CBS-berichten, vacatures en andere nieuwtjes die interessant kunnen zijn voor mensen in Limburg en omliggende EU-regio. Veel mensen waarderen dat met een "interessant" of door het nieuws nogmaals te delen, of zelfs met een persoonlijk reactie. Sommige Linken-Leden haken echter af vanwege de hoeveelheid nieuws. Jammer dat deze mensen de link verbreken en niet gewoon de activiteiten van Suestra op LinkedIn op "niet meer volgen" zetten. Zodoende ziet men niet meer de dagelijkse updates, maar behoudt men toch het voordeel van het netwerk. 

 


Vacatures bij Philips

Vacatures bij Vodafone Ziggo


Ontdek Limburg en omstreken via Suestra op Instagram

 

Suestra streeft naar behoud van Limburgs unieke karakter

Pinterest, Instagram en STRAVA zijn netwerken die op eigen kracht, dus zonder het verzenden van uitnodigingen werken en daardoor relatief langzamer groeien voor wat betreft het aantal volgers.  Dit betekent echter niet dat deze Social Media minder goed bezocht worden. Integendeel! Onverwacht hoog zijn bijvoorbeeld de statistieken van Suestra op Pinterest. In het bijzonder het prachtige PIN-bord Culi, Cult & Toerisme torent hoog boven de andere PIN-borden uit met het dagelijkse aantal bezoekers. De vele kastelen zijn hierbij volgens de cijfers de grootste aantrekking voor de virtuele bezoekers. Zowel op  de website als ook op de ondersteunende Social Media zijn meer en meer bezoekers van buiten Limburg zichtbaar in de statistieken. Dat is de kracht van het netwerken. Er is groeiend interesse in Suestra's boodschap: de bedrijvigheid  van Limburg en omstreken. Deze interesse zal op den duur zeker weerslag vinden in een reëel bezoek aan onze provincie om het landschap in werkelijkheid te zien en ervaren. Limburg en omstreken is in trek en zal zeker als toeristische trekpleister in de komende jaren nog kunnen groeien nu er meer en meer aandacht is om het unieke Limburgse landschap te behouden, te beschermen of zelfs weer in "glorie van vroeger" te herstellen. Zoals bijvoorbeeld het afbakenen van weides met mooie heggen in plaats van eenvoudige palen met prikkeldraad. Of de unieke "hollewegen" die door de eeuwen heen gevormd zijn tot ware attracties voor fietser en wandelaar. Meer en meer mensen nemen de tijd om Limburg te verkennen of om hun trainingskilometers te maken. Het mooie Limburgse landschap als achtergrond geeft de sportieve toerist daarbij ongekend veel plezier en het ruime aanbod aan eetgelegenheden geeft   voldoende kans om de verloren calorieën weer smakelijk aan te vullen. Suestra promoot derhalve de kracht van de combinatie van landschap, sport, culinair enzovoorts.


Suestra's team outfit

Ook u kunt uw fietskilometers maken in Suestra's team outfit . Promoot Limburg, promoot Suestra! In de rechterkolom treft u de prijzen aan en een link waarmee u een e-mail kunt versturen om deze unieke fietskleding te  bestellen. Heeft u advies nodig voor uw maat? Stuur een vrijblijvende vraag en u wordt goed geholpen, uiteraard zonder verdere verplichtingen.Wielersport

Veilig fietsen en wandelen

Onderweg in Limburg met de auto, op de fiets of te voet? Denk aan andere weggebruikers. Je bent niet alleen!

Mooi wonen in de regio Zuid-Limburg