SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

School & Universiteit  

ruim voldoende goede opleidingen

Om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt zijn goede opleidingen een pré, eender welke baan er wordt nagestreefd. De ligging van Nederlands Limburg tussen beide buurlanden Duitsland en België, waarbij de tweetaligheid van België een extra uitdaging vormt, benadrukt de behoefte aan een afgestemd programma tijdens die opleidingen. Het is belangrijk in een zo vroeg mogelijk stadium tijdens de opleiding de talen Duits en Frans te onderwijzen, zodat later in het bedrijfsleven beide talen geen belemmering vormen om zaken te doen met bedrijven over beide grenzen. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Grensarbeiders, mensen die in de buurlanden willen gaan werken, dienen een erkend diploma te hebben. Dus ook de afstemming met de buurlanden over de juiste inhoud van de opleiding verdient meer aandacht in onze provincie.

 

Universiteit Maastricht University


Fontys

Maastricht University

Vacatures bij Fontys

Vacatures bij Maastricht University


Scholen @ Suestra

Actuele activiteiten, Open Dagen en ander mededelingen van de scholen in de Limburgse EU-regio via twitter tref je hier aan.

Universiteiten @ Suestra

Campus-updates en veel nieuws van de universiteiten in Limburg, Brabant, NRW of Vlaanderen worden real-time vermeld in onderstaande tweet-lijst.
BEN JIJ AFSTUDEREND STUDENT?


Afstuderende studenten hebben baat bij een goed LinkedIn profiel

Meer en meer afstuderende studenten en andere werkzoekenden ontdekken de voordelen van professionele netwerken en zoeken na hun vorige baan, stage of afstudeeropdracht hernieuwde aansluiting met het bedrijfsleven door de contacten die ze gemaakt hebben te bestendigen op LinkedIn en/of XING. Dit geeft hun allereerst een uitgelezen kans om naast de diverse werkervaringen en diploma's ook andere talenten en interesses te etaleren en zichtbaar te zijn bij het zoeken van een eerste 'echte' baan. Ook het promoten van elkaars talenten is daarbij nuttig en werkt wederzijds. Je zet immers niet alleen het aangeprezen profiel beter in de kijker, maar je eigen profiel wordt daardoor ook weer vaker zichtbaar. Tevens kan een groot netwerk helpen bij het 'ontdekken van nieuwe bedrijven' omdat de horizon nu eenmaal breder wordt naarmate het netwerk groeit. Suestra biedt juist daarom met het grote regionale netwerk, de promoties van actuele vacatures via LinkedIn, op deze website, via SuestraTube, Suestra_tweet en alle andere Social Media een uitgelezen kans om te slagen voor een volgende baan.


 

School en universiteit in beeld

De Limburgse EU-regio biedt een breed scala aan opleidingen die allen zowel landelijk als ook internationaal goed staan aangeschreven. Alle universiteiten concurreren heden ten dage wereldwijd om studenten aan te trekken, maar onze regio mag zich prijzen met zeer gerenommeerde opleidingen. De opleidingen trekken dan ook studenten aan van allerlei nationaliteiten die hun studie in Maastricht, Eindhoven, Nijmegen, Aken, Hasselt en Leuven komen genieten. Uiteraard vinden ook studenten van onze eigen hoge scholen naadloos aansluiting. Zo heeft ook Maastricht University een faam die inmiddels zowel landelijk als internationaal bekendheid geniet bij studenten die naast een zeer goede universitaire opleiding voor de schaarse vrije avonduren en voor het weekend een gezellig bruisende stad zoeken. De kwaliteit van de opleiding staat reeds jaren op verschillende wereldranglijsten hoog genoteerd tussen andere de gerenommeerde opleidingen. Met name in de lijsten die door  beoordelingen van de studenten zelf worden beïnvloed heeft MU een zeer hoge score. Dit zal in hoge mate te danken zijn aan de historische, immer bedrijvige stad Maastricht. De vele cafe's met hun gezellige terrasjes, het uitgebreide culturele leven en de welhaast overdadige hoeveelheid evenementen die elk weekend of zelfs door de week georganiseerd worden geven ruim voldoende balans aan het studentenleven.


Universiteit Hasselt Facts & Figures 2016-2017

TU/e Smart Cities Program


Hogescholen in Limburgse regio 

Vooraleer een student aan de universiteit kan worden toegelaten dient hij of zij allereerst een gedegen vooropleiding te hebben genoten op een hogeschool. Het lokale aanbod in hogescholen is voldoende, ook al heeft in de afgelopen jaren de consolidatie ook hier toegeslagen. Momenteel zijn het een paar kwalitatief hoge opleidingen waaruit gekozen kan worden. De scholen huisvesten grotere hoeveelheden studenten en meerdere typen opleidingen om zodoende de dure faciliteiten beter te kunnen verantwoorden en studenten uitgebreid kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die hun in het beroepsleven te wachten staat.  


Stages vaker op LinkedIn 

Bedrijven die reguliere vacatures adverteren via LinkedIn zetten ook steeds vaker stages online, de zogenaamde 'Internships'. Op zoek naar aankomend talent, deels vanwege het naderende gebrek aan arbeidskrachten door het wegebben van de babyboom, maar vooral ook omdat de meeste studenten steeds vaker zoeken via online platforms naar boeiende stageplaatsen om de mogelijkheden binnen  diverse bedrijven alvast te leren kennen. De studenten kunnen kiezen uit een ruim aanbod van bedrijven. Op de pagina's van deze website worden in job-advertorials regelmatig stages meegenomen in het aanbod. 

 

1.000+ bedrijven @ Suestra 

Suestra volgt via LinkedIn inmiddels ruim 1.000 bedrijven die één of meerdere vestigingen of zelfs het hoofdkantoor hebben in Limburg of de omliggende EU-regio. Van kleine MKB tot grote multinational. Kijk op LinkedIn onder Suestra's profiel, bij BEDRIJVEN om de steeds groeiende lijst met bedrijven door te nemen.


School & Universiteit via SuestraTube @ YouTube 

School & Universiteit via SuestraTube @ YouTube