SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Suestra, uw Limburg LION

Sinds 1 april 2011 bouwt J.Ramackers aan Suestra, een netwerk in en rondom de Nederlandse provincie Limburg, met als doel de bedrijvigheid in deze regio te promoten. Suestra heeft daarvoor onder meer een eigen EU-regionaal LinkedIn Open Netwerk [LION], met als enige restrictie dat het netwerk specifiek gericht is op Limburg en de omliggende EU-regio. Woont u, studeert u of werkt u binnen het geografische bereik, dan kunt u zich eenvoudig en vanzelfsprekend gratis bij Suestra aansluiten! U heeft hiervoor alleen een LinkedIn profiel nodig. Bezoek Suestra op LinkedIn om u aan te melden middels één klik op het LinkedIn logo in de rechter zijkolom. Uw aanvraag wordt doorgaans binnen 24 uur verwerkt. Zodra u 'gelinked' bent kunnen alle Suestra-leden uw profiel meteen zien en kunt u direct ook alle aangesloten Suestra-leden in het snel groeiende netwerk zien. LinkedIn toont uw profiel vervolgens met regelmaat aan alle personen binnen Netwerk Suestra. Zien en gezien worden!

Doelstelling van Suestra.

Het netwerk Suestra geeft personen en bedrijven de mogelijkheid zich regionaal nog beter te profileren en zodoende zich sterker te positioneren in de EU-regio. De unieke vorm en ligging van de Nederlandse provincie Limburg tussen beide buurlanden heeft uiteraard baat bij een goede verbinding van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg, maar vooral ook met de buitenlandse grensstreken, welke kunnen dienen als springplank naar het achterland van België en Duitsland.

Vacatures bij Radboud UMC 

Vacatures bij ROCKWOOLVaes & Linthorst

Rockwool bij Bedrijf in Beeld


Suestra's netwerk op LinkedIn

Op LinkedIn heeft Suestra inmiddels een respectabel netwerk opgebouwd waarmee een verbeterde toegang tot personen en bedrijven in de Limburgse EU-regio gerealiseerd kan worden. De statistieken op deze pagina geven een actueel overzicht van de grootte van het netwerk en het bereik wereldwijd. Hoe meer leden zich bij Suestra aansluiten, hoe beter zichtbaar de mensen en bedrijven in deze regio worden.


Suestra's netwerk op XING

Naast het van oorsprong Amerikaanse LinkedIn bestaat een soortgelijk platform in Duitsland, XING. En wist u? XING wordt uitgesproken als CROSS-ING... men kruist elkaars paden altijd meermaals! Met name in Duitstalige landen tonen mensen een voorkeur voor dit platform boven LinkedIn. De laatste jaren echter geniet XING ook buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van een groeiend ledenbestand. Omdat de verbinding met de buren, de Duitse deelstaat NRW, via LinkedIn met slechts 4% connecties van alle Suestra leden tekort schiet is Suestra ook een netwerk gestart op XING. Indien u verbeterde toegang wil krijgen tot Duitse bedrijven, instanties of personen is het raadzaam om ook bij XING een profiel te creëren en actief te onderhouden. Klik dan op het XING logo hiernaast en sluit u ook aan! Check op de volgende pagina de statistieken van de diverse netwerken.Suestra's doelgroep

De nadruk voor Suestra bij het werven en toelaten van links en leden ligt op de geografische regio van de Nederlandse provincie Limburg en de direct aangrenzende (EU)-regio van België en Duitsland. Eenieder die binnen deze regio woont of werkt kan zich bij Suestra aansluiten, als direct lid of groepslid. Enerzijds om toegang te krijgen tot een uitgebreid scala aan bedrijven dat ons netwerk biedt binnen de regio, of juist om zijn of haar profiel te promoten bij bedrijven en recruiters. Zien en gezien worden!


Suestra's geografische bereik 

De LinkedIn leden binnen de zone's Maastricht, Eindhoven, Nijmegen, Brussel, Luik, Antwerpen, Aken, Keulen en Düsseldorf kunnen zich aanmelden binnen Suestra. Maar ook mensen die zichtbaar in het LinkedIn profiel aantonen in deze EU-regio te hebben gewoond of gewerkt. Naast LinkedIn is Suestra ook vertegenwoordigd op het platform XING, omdat veel Duitsers dit Duitse platform prefereren. XING is in de laatste jaren snel uitgegroeid tot een serieuze concurrent van LinkedIn.


Suestra's geografische bereik 1e + 2e graad, in de EU-regio

De geografische verdeling van Suestra's LinkedIn-leden is in onderstaande grafieken eenvoudig af te lezen. Binnen de 1e graad, gevormd door de hoofdregio's die LinkedIn hanteert voor Limburg en de direct aangrenzen regio's, komt meer dan de helft van de Suestra-leden uit Zuid-Limburg (Maastricht). De 2e graad, gevormd door de directe connecties van alle Suestra-leden, laat zien dat de regio Maastricht het sterkst vertegenwoordigd is, gevolgd door de regio Eindhoven. Opvallend is dat de verbinding naar Duitsland zeer beperkt is. In de Duitstalige landen is een voorkeur voor het gebruik van het netwerkportaal XING. LinkedIn wordt er minder gebruikt. Er is nog veel werk aan de winkel om de zakelijke banden met de buren in de NRW en hun enorme achterland te versterken. Onderaan deze pagina staan trouwens interessante facts & figures over de NRW.Suestra's geografische bereik per regio: 1e graad EU-regionaal en 2e graad wereldwijd 


Autosport @ Suestra

Golfsport @ Suestra 

Suestra promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio via YouTube

Mensen kijken minder en minder TV en zoeken meer informatie en ontspanning via de computer, waarbij YouTube een grote rol speelt. Suestra is daarom ook op YouTube te vinden, met een eigen kanaal, om de bedrijvigheid in de Limburgse EU-regio te promoten. MEER>Suestra streeft naar verbeterde bedrijvigheid van Limburg met NRW

De deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft meer inwoners als Nederland en heeft het grootste BBP (Bruto Binnenlands Produkt) van alle Duitse Bundesstaten. Als de NRW een land was zou het op de wereldranglijst de 19e positie bekleden! De NRW heeft 395 km grens met Nederland, waarvan ruim de helft met Limburg. Reden genoeg om betere banden aan te knopen. Scroll door onderstaand scherm voor meer details van LAND.NRW.