SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Muziek & Schutterij, van locale tradities tot internationale festivals

De Limburgse cultuur is doorspekt met muziekverenigingen en schutterijen. Elke stad, elk dorp of zelfs gehucht heeft eigen verenigingen die hun oorsprong veelal in het verre verleden hebben. Traditionele fanfares, harmonieën en schutterijen die van generatie op generatie in ere worden gehouden of weer in ere worden hersteld. Vanuit die muziekverenigingen ontstaan vaak kleinere groepjes muzikanten of bands die zich lokaal of nationaal manifesteren met minder traditionele muziekstromingen tot klassieke orkesten van wereldformaat. Ook vormt Limburg een podium voor vele internationale gasten die hier optreden tijdens de vele concerten. 

Festivals van wereldformaat

In de Limburgse EU-regio worden veel jaarlijks terugkerende festivals georganiseerd zoals Pinkpop, Rock Werchter, Bospop, Solar Weekend, ParookaVille, Pukkelpop... ze staan garant voor duizenden bezoekers uit de Limburgse EU-regio en zelfs ver daar buiten. Daarnaast zijn er voldoende kleinere evenementen zoals Koppelpop, Eier mit Speck, Conincx Pop, Moulin Blues en Jazz Bilzen. Kijk via onderstaand links naar de programma's en boek je tickets!Vacatures bij Maastricht UMC+

Vacatures bij Cartesio
Muziek nieuws @ Suestra

De Limburgse EU-regio kent een bijzonder rijke verscheidenheid aan muziek, van klassiek tot pop, van harmonie tot rock. Festivals zoals Pinkpop, Bospop, Solar Weekend, Castle of Love zijn grote lokale publiekstrekkers. Maar ook het WMC, Philharmonie Zuid-Nederland, Andre Rieu en Guido's Orchestra. Of Rowwen Hèze, Dwayne Verheyden, de Janse Bagge Band en Lucas & Steve. Volg het hier.  

Schutterij nieuws @ Suestra

De laatste decennia vechten schutterijen tegen vergrijzing, dus krimp van hun ledenbestand. En met succes, want jongeren, maar zeker ook de tussengeneratie tonen weer interesse in deze folkloristische hobby. Volg het actuele nieuws van de Oud Limburgse Schuttersfederatie en schutterijen uit Limburg en de EU-regio. Met het laatste nieuws over hun leden, clubs en hun evenementen.


Guido's Orchestra


Limburgs schutterij Museum

 Ge Reinders

Muziek van Limburgse bodem: 

Gé Reinders

Plat & songs for Toni

De eerste solo-CD van de Roermondse singer-songwriter Gé Reinders is meteen een dubbelalbum geworden. Wellicht gaat dit tegen de trend in, nu de muziekindustrie het moeilijk heeft. Maar Reinders heeft zó veel inspiratie dat hij zijn nieuwe liedjes niet kwijt kon op één schijf. Op de CD ‘Plat’ staan 12 Limburgse songs van een 62 jarige die met relativerende verbazing kijkt naar zijn leven. De tien Engelse liedjes van de tweede schijf ‘Songs for Toni’ schreef Gé voor Toni Willé, de zangeres van Pussycat. Deze twee lijnen trekt hij ook door in het theaterprogramma Solo, waarin hij voor het eerst alleen op de bühne staat. 

Philharmonie Zuid Nederland


Oktoberfeest Sittard


Adams Music Ittervoort


Suestra's playlists bij Spotify 

Scrol door de lijst hier onder om kennis te maken met muziekanten uit Limburg en de omliggende EU-regio, via Suestra's muzieklijst op Spotify. Ook hier is Suestra ruim vertegenwoordigd met een groeiende lijst muziek van Limburgse bodem en omstreken. Heeft u voorstellen van regionale artiesten die ook via Spotify hun muziek aanbieden? Suestra hoort graag uw suggesties. MEER>

 

 

 

Suestra @ SoundCloud

Op het platform SoundCloud delen mensen, artiesten en platenmaatschappijen tracks van muzikanten, beginnend tot gearriveerd, via hun eigen lijsten en kanalen. Ook Suestra heeft een eigen kanaal en deelt via deze streamingdienst muziek uit Limburg en omgevingMEER>

 

 

 


Europees Schutters Treffen

Het Europees Schutters Treffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 werd dit festijn in het Midden-Limburgse Leudal georganiseerd.