SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Formule 1 & Autosport in Limburg

reikt tot ver buiten de EU-regio

Het succes van Max Verstappen, de jongste Formule 1 coureur ooit, brengt de Limburgse autosport fan tot ver buiten de EU-regio. De meeste fans kijken weliswaar naar de wedstrijden via TV, maar een groeiend aantal enthousiasten begeeft zich naar het circuit, daar waar de beleving het best is. Oranje shirts, vlaggen en #33 op de tribunes en langs het circuit worden zelfs tot aan Australië waargenomen. Check de countdown tot de volgende race...

De RB15 wordt in het seizoen 2019-2020 aangedreven met een HONDA motor die tijdens de eerste testdagen in Barcelona veel vertrouwen heeft gegeven voor een goed seizoen. 

EU-regionaal autosport talent in hoogste versnelling

Naast Max Verstappen zijn er volop andere coureurs in de Limburgse EU-regio die hun talent in de autosport bewijzen. Zoals bijvoorbeeld de Duitse coureur Nico Hülkenberg, die eveneens aan een succesvolle carrière in de Formule 1 bezig is. Hij is afkomstig uit Emmerich am Rhein, net over de grens bij Nijmegen en spreekt voortreffelijk Nederlands. Het aanstormend talent Richard Verschoor uit Eindhoven die in de Formule Renault 2 de opmars naar Formula 1 heeft ingezet. Of de uit Maastricht afkomstige Robin Frijns die zich bewijst in de Formule E, de elektrisch aangedreven variant van Formule 1. Maar ook uit Belgisch Limburg komen talenten die zich bewijzen in andere klassementen, zoals Laurens Vanthoor en Anthony Kumpen. Genoeg talent dus in de Limburgse EU-regio. Check de tweet lijsten beneden om nog meer autosport talenten te volgen op hun laatste prestaties.

 Vacatures bij Punch Powertrain

Vacatures bij Inalfa


  


Bezoek ook eens een circuit en beleef de race live

Binnen een straal van 1 tot maximaal 3 uur rijden vanuit Limburg kunt u diverse circuits bezoeken waar met regelmaat autoraces plaats vinden. Naast de absolute koningsklasse van de autosport, de Formule 1, zijn er diverse andere interessante autosport evenementen die u kunt bijwonen. In 2017 zal het Formule 1 circus niet op Hockenheim de tenten opslaan! Dus zorg dat je vroeg genoeg voor Spa Francorchamps erbij bent. Klik op onderstaande circuits om de agenda vol met autosport activiteiten te bekijken.
Zolder circuit


Spa-Francorchamps


Nürburgring


Hockenheimring


Historic Grand Prix Zandvoort


Circuit Park Zandvoort


Formule 1 nieuws met o.a. alle tweets van de coureurs Max Verstappen en Nico Hülkenberg,  maar ook Red Bull Racing en veel meer.

 

Autosportnieuws met alle actuele tweets van de coureurs Robin Frijns en Laurens Vanthoor  maar ook de Nürburgring en veel meer.

  


InterClassics Maastricht & Brussels

Auto(sport)liefhebbers kunnen in het MECC Maastricht en de EXPO in Brussel in volle teugen genieten van een unieke verzameling klassieke auto's. elk jaar staan er weer nieuwe, unieke auto's met een rijke historie. Reserveer de data!

Highlights van de Formule 1 race op Spa Francorchamps