SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Culinair, Cultureel & Toerisme

een rijkdom aan historisch erfgoed 

Het bourgondische leven in het zuid-oosten van Nederland als tegenhanger van het gejaagde leven in het noord-westen. Deze (tegen)stelling wordt vaak gebruikt om de vooraanstaande positie van "Culinair & Cultuur"  in onze regio te benadrukken. De Limburgse EU-regio biedt het gestaag groeiende aantal toeristen uit binnen- en buitenland een compleet pakket voor een dagtrip, weekend of zelfs langer verblijf. 

Limburg als perfecte uitvalsbasis 

Dagtochtjes naar bourgondische steden als Maastricht, Luik, Antwerpen of Hasselt, bosrijke streken rondom Vaals, Epen, Echt-Susteren of Weert, historische steden als Sittard, Roermond, Maaseik, Tongeren, Leuven, Diest, Arnhem en Nijmegen. Industriële cultuur snuiven in mijnstreken rondom Heerlen, Kerkrade, Geleen en Genk. Winkelsteden als Venlo, Eindhoven en Düsseldorf, waar je urenlang kan ronddwalen of prachtige domsteden als Brussel, Keulen en Aachen. De uitgebreide variëteit van cultuur, kunst, architectuur, evenementen, attracties, restaurants wordt naadloos aangevuld door een ruime keuze in B&B's en hotels. Suestra probeert op deze pagina een goede representatie te geven van dit aanbod. Onderstaande links staan bol van inspiratie voor een geslaagd verblijf.


Food Festivals in Limburg en omstreken, van fast food tot culinair

Het Preuvenemint in Maastricht was in 1981 één van de eerste echte feesten welk geheel in het kader stond van culinair genot. Restaurants uit Maastricht en omgeving presenteerden hun menu's in kleine porties... het Vrijthof als openlucht-restaurant! Inmiddels zijn er vele nieuwe initiatieven waar men onder het genot van een hapje en een drankje in de openlucht kan genieten van vroeg in de lente tot laat in de herfst. Check de data via onderstaande links.
Festival TREK Maastricht

 

Wheels 'n Bites

 Culinair @ Suestra

Van noord tot zuid heeft de Limburgse EU-regio een mooi en uitgebreid aanbod van restaurants met erkende topchefs en sub-toppers. Tevens is de regio  tot ver buiten de grenzen gekend voor diverse belangrijke culinaire evenementen.

Cultuur & Toerisme @ Suestra

Diverse musea, theaters, maar ook interessante architectuur en culturele evenementen zorgen het gehele jaar door voor steeds afwisselende stromen van toeristen uit allerlei doelgroepen. Van brocante markt tot TEFAF. 


Limburgse stroop in het hart van Europa 

Cultuur en Toerisme in Zuid-Limburg en EU-regio


Natuur in de Limburgse EU-regio: niet alleen bronsgroen eikenhout!

Prachtige heides, dichte bossen, glooiende heuvels, beken en Moeder Maas vormen een prachtig decor van natuurlijke rijkdom binnen de provincie Limburg en net over de landsgrenzen. Maar ook de bekende hoogstamboomgaarden, aspergevelden en andere typisch Limburgse, veelal agrarische landschappen trekken toeristen naar deze unieke regio. Ontspanning in de natuur: wandelingen, trektochten, fietstochten en ritten met paard of zelfs met de huifkar...alles is mogelijk. Ontdek bijvoorbeeld de Nationale Parken of bossen in de EU-regio via de onderstaande websites.

 

Meinweg Vlodrop Posterholt


 

Groote Peel Ospel Meijel


 

Maasduinen Venray Bergen


Hoge Kempen Genk Maasmechelen


natuurmonumenten Limburg


Eifel natuurpark Aken Keulen Koblenz Trier


Nog meer inspiratie voor uitjes in Limburg en EU-regio

Limburg en omstreken biedt voldoende mogelijkheden voor gezinsuitjes, voor jong en oud. De regio is doorspekt met cultuur en geschiedenis. Bezoek eens een kasteel, theater of een museum. Wilt u liever sportief aan de gang? Dat kan! Skiën in de langste indoor skibaan van Europa of klimmen in een klimparcours. Er is meer dan genoeg aanbod.

 

Bonnefanten museum

 

 

Théâtre de Liège
ZSLM Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Gaia zoo
Klimpark Snowworld
Hart van Europa


Snowworld Landgraaf
Parkstad Limburg Theaters
Limburgse Kastelen
Bokrijk
Kasteel Hoensbroek
Kasteeltuinen Arcen


Attractieparken in Limburg en omliggende EU-regio

In Suestra's EU-regio liggen zowel grote, bekende pretparken met spannende attracties als ook kleinere, minder bekende parken die ook garant staan voor een gezellige dag uit met vrienden of familie.  Klik op de logo's om de websites om uw bezoek te plannen.


 

Suestra @ Smulweb

Suestra's streekgerechten

Suestra is sinds kort vertegenwoordigd op Smulweb en promoot recepten voor streekgerechten uit Limburg en zijn EU-regio. Deel uw recepten met Suestra. Op smulweb account of per e-mail. Graag zien we uw bijdrage voor originele streekrecepten of lekkere variaties daar op. Alvast bedankt! MAIL


Luchtige Limburgse Wafels

Wafels bestaan in vele vormen en smaken. In Limburg houdt men bij wafels de smaak het liefst in het midden tussen de Luikse en de Brusselse wafels. De Brusselse wafels zijn nog luchtiger dan de Limburgse wafels, terwijl de Luikse wafels juist weer zwaarder zijn. Suestra's recept resulteert in overheerlijk luchtige Limburgse wafels met een licht citroen-zure smaakMEER>


Limburgs Zoervleisj

Zuurvlees, met recht een  Limburgse klassieker! Het basisrecept is heerlijk voor bij 'dikke frietjes' of gebakken aardappelen, zowel in de zomer als in de winter. Suestra geeft optioneel een oosters tintje aan dit traditionele streekgerecht. Met ananas en gember wordt dit Limburgse recept  een wereldgerecht...  MEER>Gulpen-Wittem, vakwerk in culinair, cultureel & toeristisch erfgoed

Gulpen ligt verscholen in het prachtige heuvellandschap in het uiterste zuiden van Limburg en biedt het gehele jaar door gelegenheid voor een heerlijk ontspannen bezoek aan Limburg, waarbij zeker een lange wandeling in elk seizoen een aanrader is.  De Gulpener Bierbrouwerij biedt ook mogelijkheid om middels een zogenaamd Biercollege het brouwproces nader te bekijken en hun bieren te leren proeven. MEER>

De Zuid-Limburgse gemeente Gulpen-Wittem is reeds duizenden jaren bewoond en is wellicht het meest bekend vanwege de karakteristieke vakwerkhuizen. Het grondgebied van de gemeente telt ruim 20 dorpen en gehuchten, verscholen in het unieke, glooiende landschap waar culinair en cultuur elkaar treffen. Deze mooie combinatie trekt uiteraard toeristen. MEER>


Vacatures bij Sabic

Vacatures bij MedtronicBoeken van Limburgse bodem

Het Dossier van Anya Niewierra 

Na haar debuut Vrij uitzicht, dat vele nominaties in de wacht sleepte, komt Anya Niewierra nu met Het Dossier. De ingrediënten - de voormalige DDR, kunstvervalsing van belangrijke expressionisten én een orgaanroof - zijn door Niewierra subtiel in elkaar vervlochten tot dé ultieme thriller.

De 46-jarige Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. De Nederlandse recherche stuit tijdens het onderzoek op het duistere DDR-verleden van Josta. Daarom keert Josta terug naar Oost Berlijn, waar ze destijds als kunstvervalser deel uitmaakte van de zogenaamde 'Königstein Gruppe'. Dit team van vervalsers dat werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime, werd vlak voor de val van de Muur door de Stasi afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen.
Reden: Het Dossier. 25 jaar later blijkt Het Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht van de daders blijkt groot. Enorm groot.


Anya Niewierra (1964) is algemeen-directeur van de VVV Zuid-Limburg en bestuurslid van de Europese organisatie Necstour. In 2013 debuteerde zij met de thriller Vrij uitzicht, die genomineerd werd voor de Debutantenprijs, de Schaduwprijs en voor de Beste Thriller.


Bestel bij boekhandel Krings

Klik op de foto om het boek online te bestellen!


 

Boek: Het Dossier van Anya NiewierraBoek: Tussen twee grenzen van Marleen Schmitz


Mo Zittesje Thriller Lizette Colaris

 


Boek: Jij zegt het van Connie Palmen


Boek: Spotlight van Joyce Spijker