SUESTRA

= promoot bedrijvigheid in Limburg en EU-regio =

Auwt Nuujts

Suestra toont op de andere pagina's het laatste nieuws uit de Limburgse EU-regio over een zeer breed scala onderwerpen, middels twee twitter feed kolommen, waar u op elk moment van de dag op uw gemak doorheen kunt scrollen. De nieuwtjes blijven maar komen... 

Maar ook oud nieuws kan vermakelijk of zelfs informatief zijn. Vandaar dat Suestra u op deze pagina tevens laat terug kijken naar bijvoorbeeld een oude kranteneditie of filmfragmenten uit het Limburgse verleden.

Vacatures bij Saint Gobain

Vacatures bij Canon Europe 


Ga ook eens terug in de tijd
Elk jaar, op de 1e zondag van Augustus, wordt Oude Ambachten Einighausen georganiseerd. Een helaas snel slinkend aantal vaklieden, tientallen hobbyisten en vele vrijwilligers demonstreren in oude klederdracht een keur aan oude beroepen en gebruiken. Zet nu de datum alvast in uw agenda! MEER

De auw gezet

Regionale dagbladen doorstaan met verve de concurrentie met digitaal nieuws. De oplages worden wellicht wat kleiner, maar toch overleven de meeste regionale dagbladen. Bijvoorbeeld middels een handiger dagblad formaat, met intrigerende opinie-stukken, eigen online presentie, maar ook door betere samenwerking of zelfs fusies.  Kranten geven naast "oud nieuws" wellicht het meest complete tijdsbeeld. Dus oude kranten zijn bij uitstek leuk om terug te gaan in de tijd, zoals het belangrijke nieuws uit vervlogen tijden reclames van oude merken of bedrijven, prijzen in guldens, marken en franken of bijvoorbeeld evenementen die destijds groots en spectaculair nieuws vormden en nu wellicht als klein en provinciaal worden beschouwd. Lees hier onder nieuws en meer uit vervlogen dagen. De inhoud op de pagina wordt met regelmaat vervangen. De inhoud verschijnt na enkele tellen...het 'oude nieuws' moet immers uit de archieven worden opgehaald. Scroll naar links, rechts, boven en beneden om de hele pagina te bekijken. U zult worden verrast! Om het hele artikel te kunnen lezen, download de PDF.

Limburgs Dagblad Vrijdag 14 januari 1972

 

 


 


Nostalgische evenementen

Juist omdat we graag terug denken aan onze eigen jeugd, of dagdromen over hoe het zou zijn geweest om in een andere tijd te leven is er schijnbaar meer dan voldoende animo om evenementen te organiseren die terug grijpen naar vervlogen tijden. Bezoek zelf eens één van de vele Old Timer Rallies of beurzen in onze regio. Of fiets mee in de Eroica Limburg, een enerverende wielertocht door het prachtige Limburgse heuvelland op klassieke renfietsen.

 

Steenkoolmijnen in Limburg 1910

Wij bouwen een Volvo

Carnaval in Maastricht 1960-1966

Oogsttijd in Zuid-Limburg